Fotocredit:

MDG vil berge Østbyen og Alstad

For to år siden stemte Miljøpartiet De Grønne for å legge ned Østbyen skole. Nå har partiet snudd. – Eventuell nedlegging av skoler skjer uten vår støtte, sier Håkon Møller i MDG.

4. mars, 2024

Onsdag skal barnehage- og skolebehovsplanen opp til behandling i velferdsutvalget. Da vil MDG gå inn for å videreføre nedleggingstruede Østbyen og Alstad som i dag.

– Føre var-prinsippet er hellig for MDG. Legger vi ned en eller flere skoler, er det irreversibelt. Vi må unngå å splitte opp skolekretser og vennemiljø med mindre det er helt nødvendig. Vi mener det er riktig å ta en fot i bakken og se an befolkningsutviklingen, sier Astrid-Marie Liland, vara til velferdsutvalget for Miljøpartiet De Grønne.

 

Snur om Østbyen

Våren 2022 stemte De Grønne sammen med Høyre for å legge ned Østbyen. Tiden har jobbet for Østbyen, konkluderer Håkon Møller, gruppeleder for MDG i Bodø bystyre

– For tolv millioner kan Østbyen leve åtte år til. Vi mener dette er vel anvendte penger, sier Møller.

Han antyder videre at partiet kan komme til å gå for nybygg på Østbyen når de åtte årene er gått.

– Åtte år fra nå har de første beboerne flyttet inn i den nye bydelen på Hernes. Befolkningsveksten her og i de andre sentrumsbydelene vil sikre at det er behov for to sentrumsnære barneskoler. Vi er åpne for at Aspåsen og Østbyen kan dekke skolebehovet på Hernes i overskuelig framtid.

 

Varsler innsparinger andre steder

MDG varsler likevel at de kan komme til å støtte andre foreslåtte innsparingstiltak innen skole og barnehage.

– Vi har lenge erkjent at Bodø kommune står i en alvorlig økonomisk situasjon og er villig til å ta grep selv om det kan være vanskelig for enkelte. Det gjør vi fordi vi mener alternativet er verre, sier Møller.

Barnehage- og skolebehovsplanen skal til bystyret 21. mars for endelig behandling.