Fotocredit:

Kåring: De Grønne er best på sykkel i Bodø!

Miljøpartiet De Grønne er det mest sykkelvennlige partiet i Bodø, og kommer ut på topp i den ferske kåringen til Syklistenes Landsforening. – Bodø skal bli en sykkelby for alle, lover ordførerkandidat Håkon Møller.

18. august, 2023

Sykkelvennlige skoler, Bypakke 2, sammenhengende sykkelveinett og ressurser til vintersykling. Dette er noen av temaene Bodø-partiene har måttet ta stilling til gjennom en rekke spørsmål fra Syklistenes Landsforening.

– Jeg synes det er flott at SLF løfter sykkeltilrettelegging som tema. Dette angår veldig mange innbyggere i Bodø, enten en sykler daglig eller bare en gang i blant, sier Håkon Møller, ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Bodø.

Møller er synlig stolt av at partiet hans kommer best ut i kartleggingen.

– Dette er jo et tema som er viktig for oss i De Grønne. Gjennom åtte år i bystyret har vi sikret flertall for Bypakke 2, fått på plass ny sykkelplan og prøvd å løfte sykkel som tema i alle relevante sammenhenger. Det skal vi fortsette med. Sykling er viktig både for folkehelsa, bymiljøet og klimaet, mener han.

 

Trygghet for alle

Etter MDG følger Rødt, SV og KrF på de neste plassene. Høyre og Fremskrittspartiet deler jumboplassen.

– Til nå har det stort sett vært brei oppslutning om kommunens sykkelsatsing i bystyret. Jeg håper selvfølgelig den trenden fortsetter også etter valget, sier Møller.

Han mener bedre tilrettelegging kommer alle trafikantene til gode.

– Økt sikkerhet og bedre fremkommelighet for syklistene er viktig i seg selv. Men like viktig er det at gode sykkelløsninger bidrar til en bedre og mer oversiktelig trafikkavvikling som også kommer gående og bilister til gode. I tillegg er økt bruk av sykkel nødvendig for å unngå økt trafikkbelastning og mer køkjøring i Bodø. Derfor er det sunn fornuft å satse videre på sykkel.